Német Nemzetiségi Nyelvi tábor

A Német Nemzetiségi Nyelvi tábor első napja aktívan és kreatívan telt. Egy német nyelvű jóga után egy szórakoztató és izgalmas sportvetélkedő következett, amin finomabbnál finomabb gyümölcsöket nyertek a versenyzők. Délután négy különböző állomáson kreatívkodhattak kedvünkre. A nap fénypontja kétség kívül a vízi csata volt. 🙂

A német tábor második napján Dunabogdányba látogattunk, ahol rengeteg kalandban volt részünk. Hűsöltünk egy több mint 200 éves hársfa árnyékában, megnéztük a kitelepítési emlékművet és Dunabogdányra jellemző kőkapukat kerestünk. A Duna-parti pancsolás és vízi csata, valamint a Szúnyog büfé csavaros fagyija sem maradhatott el.

A német tábor harmadik napját a Csikóvár tanyán töltöttük. A táborozók lovagoltak, megismerkedtek a tanya állataival, mezei szamócát szedtek, gumiabroncson hintáztak, lombházba bujkáltak, csocsóztak, jurtában hűsöltek. Sok szorgos kéz segített krumplit is pucolni és virslit karikázni a bográcsos paprikás krumplihoz. Ebéd után a túrázni vágyók felmásztak a sárkány szikláig és a csapat másik fele addig számháborúzott. Eseménydús és kalandos napunk volt sok nevetéssel és játékkal.

Tornácos zenekar táncháza a német táborban ☺️💃🏼

 

 

Az előző napi élménydús tanya látogatás után a tábor negyedik napján egy igazi kulturális kavalkádban volt részük a táborozóknak. Reggel magyar népdalokat és néptáncokat tanultak a Tornácos zenekar jóvoltából. Népi hangszerekkel ismerkedtek meg magyar és német nyelven és táncra perdült még az is, akinek eleinte nem volt kedve. A buli után 6 óriás pizza érkezett a táborba, aminek a gyerekek látszólag a legjobban örültek a mai nap folyamán. A délutánt bent a hűvösben töltöttük, amikor is német néptáncokat, egy híres sváb népdalt tanultak, németül bábjátékoztak és meglepetésként egy csillám vagy fekete tetkó is felkerült a karokra.

A német tábor záró napja egy nagy mókázással végződött a Budapest Gardenben. Trambulinok, buborékfoci, légvárak, roller pálya, foci pálya állt a táborozók rendelkezésére. A tábor záró kvízjátékon vízi pisztolyt nyertek, mellyel hatalmas vízi csata vette kezdetét. A nap fénypontja a tűzoltó park volt, ahol sötét labirintusban kellett tájékozódniuk és igazi tüzet is oltottak. Végezetül minden taborozó egy elismerő oklevelet kapott a héten nyújtott teljesítményéért. Super gemacht❤️

 

A tábor fantasztikus hangulatát a legjobban a képek adják vissza. Galériánkat IDE KATTINTVA tudja megtekinteni!