2019.02.21.

Zöld hírek

 

Fenntarthatóságra nevelés a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskolában

Iskolánk igazgatónője által készített bemutatót megtekinthetik ITT>>>

 

Mobiltelefonok szelektív gyűjtése

Csatlakoztunk a “Passzold vissza tesó!” mobiltelefon visszagyűjtő kampányhoz. Iskolánk zárt gyűjtőhely, de tanulóinknak vagy dolgozóinknak átadott telefonokat szívesen fogadunk!
A mobiltelefonok gyártásához szükséges egyes fémek (pl. tantál, kobalt, arany) ellenőrizetlen körülmények között történő bányászata jelentősen veszélyezteti az Afrikában élő csimpánzok élőhelyét. Ezeket a fémeket ugyanakkor környezetet kímélő módon vissza lehet nyerni a már használatra alkalmatlan mobiltelefonokból. 
Mi történik a használhatatlan mobilommal ha odaadom?
A kampány során leadott minden mobiltelefonnal 250 Ft-ot adományozunk a Jane Goodall Intézetnek, amelyik az összegyűjtött pénzt a csimpánzok élőhelyének visszaszerzésére fordítja.

Heti ZÖLD

Kedves Szülők, kedves Gyerekek! Tavasszal, a nyertes környezetvédelmi Aldi-pályázat jegyében, készítünk egy 4 méteres pillekő szalamandrát, amihez szükségünk lesz 150 db 1,5 literes és 150 db 0,5 literes tisztára mosott, nem összetaposott, kupakos PET-palackra (műanyag flakonra). Ezen kívül a parafadugókat is szeretettel fogadjuk egy másik projekthez! Pontgyűjtő akció az osztályoknak! A használt elemeknek is van több gyűjtőedényünk, ne kerüljenek a hulladékba!!! Köszönjük!

Heti ZÖLD
Használjuk egészséggel!

Zöldül az iskola!!! Ezentúl hetente jelentkezünk zöld hírekkel az iskola öko-faliújságán, ami hamarosan valóban szárba szökken! Vagy inkább törzsbe. Nemsokára megvalósul a teljes szelektív hulladékgyűjtés is! Már megérkeztek a gyűjtőkonténerek… És készülünk a sok tavaszi öko programra, amiről itt is hírt adunk.