Hungarikum Kárpát-medence Vetélkedő

Csodálatos eredmény született a Hungarikum Kárpát-medence Vetélkedőn!
A 7. osztályt Gamsz Máté, Erdei Barna Bánk és Kiss Béla képviselték. A csapat neve és témája a hungarikum kutyafajták voltak, azon belül a komondor. A csapat neve is Komondor volt. A felkészítő tanár: Erdeiné Molnár Eszter tanárnő
Pest megyéből egyedül a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola csapata került be a Top 16 csapat közé. Az egész Kárpát-medencéből Felvidéktől a Vajdaságig 343 csapat volt versenyben, melyből 125 csapat a 7. évfolyamból került ki. A mi csapatunk ebből a 125 csapatból a 3. fordulóra bekerült a top 16 közé.
Több feladatot kellett teljesíteni. A színpadi szereplésünk 3. helyezést ért el. Végül az összesített pontszámok alapján az igen előkelő 14. helyezést értük el.
A Hungarikum verseny kuratóriumának elnöke a Magyar országgyűlés alelnöke Lezsák Sándor volt. A Kuratórium tagja a világhíres Kassai Lajos, a Kassai féle lovas-íjász iskola alapítója.
Diákjaink és jómagam személyes meghívást kaptunk a híres Hungarikum Ligetbe, ahol teljes ellátást és ajándékokat kaptunk. Jómagam ösztöndíjban is részesültem.
A csodálatos ételek és környezet mellett részt vehettünk a Felvidéki Értéktár előadásán, amelyen hasznos ismereteket szereztünk.
Szeretettl Gratulálink 🙂