Városi versmondó verseny a Sashegyiben

Iskolánkból tizenhárom felsős vett részt a versenyen, a versek változatosak és gyönyörűek voltak. A szépen megtanult, kifejezően elszavalt, átélt verseket élmény volt hallgatni! Ötödikből Kálmán László, Seitz Arlen, Chorendzsák Zoé, Komé Viktória, Kosaras Béla, hatodikból Tar Bulcsú, Tóth Dorottya, Török Hanna, hetedikből Endrődi-Nagy Dániel, Farcas Florin, Simon Szonja, Ruskovics Patrik, nyolcadikból Császár Ráhel Ajsa szavalásának örülhettünk. A másik két iskola versenyzői is kitettek magukért. Többen igazi színészi teljesítményt nyújtottak. Kiemelkedően szerepelt hetedikeseink közül Simon Szonja (I. helyezés) és Ruskovics Patrik (II. helyezés), a nyolcadik évfolyamon pedig Császár Ráhel Ajsa (III. helyezés).

2022. április 12-én, József Attila születésnapja és egyben a Magyar Költészet Napja után egy nappal a Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium megrendezte a „Tisztelet a költőknek” című hagyományos városi versmondó versenyét. Két év is kimaradt a koronavírus járvány miatt, mindenki nagyon várta már, hogy újra a költőké, a verseké és a versmondóké legyen a főszerep! Ráadásul a Sashegyi iskola tanulói különleges műsorukkal indították a rendezvényt: zenés, dalos bevezetőjükben megzenésített verseket adtak elő, nagy sikerrel!

Az idei programot Arany János születésének 205. évfordulója jegyében rendezték meg. Városunk három általános iskolájának tanulói vettek részt a színvonalas megmérettetésen. Külön versenyeztek az alsó- és a felső tagozatos gyerekek.

Köszönjük a zsűrinek az igazságos és szimpatikus véleményeket és eredményeket, a Sashegyi magyartanárjainak a nagyszerű szervezést és körülményeket, a versenyzőknek és felkészítő tanárjaiknak pedig ezt a tartalmas és élményteli délutánt!

A képen szöveg, személy, állás, modellt állás látható

Automatikusan generált leírás
A képen beltéri, padló, személy, állás látható

Automatikusan generált leírás
A képen személy, padló, beltéri látható

Automatikusan generált leírás

A pomázi általános iskolások városi versmondó versenye méltó rendezvénye volt a Magyar Költészet Napjának!