Októberi megemlékezéseink

Októberi ünnepeinket a fájdalmas, szomorú emlékezés jellemzi. Ugyanakkor az a lelkierő, eltökéltség és hősiesség, ami a 48-as tábornokokat és az 56-os pesti srácokat is jellemezte, minden hazáját szerető magyar ember számára példa; tiszteletet ébreszt gyerekben, felnőttben egyaránt. Fontos az emlékezés, fontos, hogy évről évre felidézzük a múlt eseményeit, és soha ne feledjük a hősök áldozatát! A mi iskolánkban idén az iskolarádión keresztül emlékeztünk október 6-ára és az 56-os eseményekre is. Felsős diákjaink lelkesen, színvonalas műsorral készültek, összefoglalva a gyásznap, illetve a forradalom és a szabadságharc eseményeit. Tanulóink fejből tudják az aradi vértanúk neveit, akiknek képei az osztálytermek falait díszítik. Október heteiben a gyerekek gyakran énekeltek az ünnepekhez kapcsolódó dalokat, így hangolódva az emlékezésre!

Az alsósok lyukas zászlókat készítettek, mécsest gyújtottak a pesti srácok emlékére az iskolánk bejáratánál lévő paraván előtt, melyen a forradalom képei láthatók, köztünk a tragikus sorsú Mansfeld Péteré is.

Igazán szívhezszólóak, méltóságteljesek voltak megemlékezéseink! A gyerekeket Erdeiné Molnár Eszter történelemtanárnő és Mesics Zsuzsanna magyartanárnő készítette fel.