Kis szavalók nagy sikerei

Április 12-én, pénteken, került megrendezésre a városi szavalóverseny. Idén a Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium adta a helyszínt.
Alsó tagozatos tanulóink közül a házi verseny évfolyamonkénti 1-3. helyezettek képviselték iskolánkat.
A 33 fős mezőny teljesítményét 3 főből álló szakmai zsűri bírálta. A két pedagógusból és egy színművészből álló ítészeknek komoly fejtörést okozott a színvonalas produkciók közötti különbségtétel. Végül iskolánkra nézve igazán szép eredmények születtek!
Díjazottak a következő tanulóink lettek:
1. évfolyam: Visnyár András Bence 1.hely, Huber Kincső 3.hely
4. évfolyam: Ruskovics Patrik 2.hely Simon Szonja 3.hely
A szavalóversenyen a felsősök is képviselték intézményünket. Idén kivételesen külföldi és magyar költők verseivel egyaránt lehetett indulni, sőt Radnóti Miklós születésének 110. évfordulója alkalmából több költeményt hallhattunk a tragikus sorsú költő tollából is. Gyönyörű versek hangzottak el igényes, nemegyszer művészi tolmácsolásban a felsős és
középiskolás diákoktól. Elvarázsolt valamennyi jelenlévő gyereket és felnőttet erre a három órára a sok mély gondolat, az az esztétikai élmény, amelyre csak a költészet, a költők képesek! A zsűri hozzáértően és bölcsen döntött, bár „nehéz helyzetben volt” a sok tehetséges szavaló értékelésekor.
Tőlünk a nyolcadikosok közül Buczkó Eszter, a hatodikosok közül pedig Horváth Ilona Alexandra, Pető Sára, Sarkadi Tímea és Beleki Boldizsár vett részt a versenyen. Mind nagyon ügyesek és felkészültek voltak. Pető Sára évfolyamában első helyezést ért el, Sarkadi Timi pedig harmadik lett!
A maradandó élményért köszönet minden résztvevőnek és a versenyt szervező iskolának is!
Minden résztvevőnek és felkészítőiknek is gratulálunk!