2017.07.06.

2016/2017. tanév

Gyula bácsi csodái

Mivel tölti szabadidejét egy lelkes természettudomány tanár? Akváriumot rendez be az iskola folyósóján, kerti tavat épít, hogy a gyerekek élőben is megszemlélhessék a helyi vízi élővilágot és persze hogy élő szúnyoglárvákkal kényeztesse az akvárium lakóit. A gyerekek, a kollégák és a szülők örömére keze nyomán főépületünk folyosóján digitális fotókeretben nézegethetjük emlékeinket! Köszönjük!

Gyula

gyermeknapGyermeknap

Június 14-én gyermeknapot tartottunk. Részt vettünk drogprevenciós programon, közös iskola körüli futáson, interaktív színházi előadáson, sportvetélkedőkön.

Év végi kirándulások

OsztkirAz év végén tanulóinkkal osztálykeretben Erzsébet táborokban és tanulmányi kirándulásokon vettünk részt. Jártunk Zánkán, Esztergomban, a Tropikáriumban, a Csodák Palotájában, a Sarkad udvarban, egész napos laktanyalátogatáson, Visegrádon. Nagyon jól éreztük magunkat!

DÖK

Évértékelés

A diákönykormányzat elmondta véleményét az idei évben történt fejlesztésekről és megfogalmazta elképzeléseit a jövőre vonatkozólag.

Egy nap a honvédelemért

honvédelmi nap

Június 2-án regionális honvédelmi és toborzó napon vettünk részt Pomázon. Fergeteges bemutatókat láttunk, gyermekeink változatos vetélkedőkön tehették próbára ügyességüket, gyorsaságukat, kitartásukat. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget!

Tavaszi gála

GálaA május 26. esti a Pomázi Művelődési Házban rendezett iskolai gálaműsor nagy sikert aratott a megjelent vendégek, családtagok, tanulóink és kollégáink körében egyaránt. Az osztályok változatos produkciókkal szórakoztatták a közönséget, fellépett német néptánccsoportunk, a Diamond TSE táncosai és tanulóink modern tánc csoportja is. A műsort lelkes szüleink fergeteges tánca zárta. A gála végén értékes ajándékokat sorsoltunk ki a tombolán. Köszönjük minden résztvevő, támogató munkáját, hozzájárulását. A gála bevételéből iskolánk sportpályáját szeretnénk fejleszteni.
A tombolanyeremények felajánlói: ÁLL ANGÉLA NOÉMI MASSZŐR, BASF HUNGÁRIA KFT, BONBON CSOKOLÁDÉ ÉS BORÁRIUM, BUCZKÓ CSALÁD, DIAMOND TSE EGYESÜLET, HAJNI VIRÁGBOLT, ICO IRODASZERGYÁRTÓ KFT, IGAZIOLIVA
LUCA MŰKÖRÖM, MALÁRIK SZÍNPOMPA FESTÉKBOLT, OPREA TÜNDE MANIKŰR-PEDIKŰR, SZÖKŐ CUKRÁSZDA, SZABÓ ILDIKÓ- SZAPPANOK, SZENTENDREI OTRANTO PIZZABÁR, TÁRLAT KFT, TÁSKAONLINE WEBÁRUHÁZ – RUSKOVICS CSALÁD, TOMCSÁNYI CSALÁD, TÍMEA VIRÁGBOLT, TREFL JÁTÉK KFT. Köszönjük!
További képek ITT>>

Nemzetiségi Kultúrák Napja

Nemzetiségi Kultúrák NapjaIskolánk nemzetiségi báb és tánccsoportja is fellépett a Nemzetiségi Kultúrák Napja elnevezésű országos rendezvény pomázi helyszínén. A programot a Duna TV és a Duna World egész napos helyszínek közötti kapcsolásokkal közvetítette. A Balog Ilona Katalin igazgatónővel készített riportot és gyermekeink produkciójából részleteket az alábbi linken nézhetik meg :
http://www.mediaklikk.hu/video/nemzetisegi-kulturak-napja-4-resz/

Gratulálunk a fellépőknek és köszönjük a családoknak, kísérőknek és felkészítő tanárnőknek az áldozatos munkát!

DunakanyarDunakanyar Nemzetiségi Fesztivál

Nemzetiségi tánccsoportunk fellépett a XXIV. Dunakanyar Nemzetiségi Fesztiválon Pomázon. A gyerekek Alvincz Anett néni vezetésével kora délután táncoltak a Német Közösségi Ház színpadán. Gratulálunk, nagyon ügyesek voltak!

Megyei szavalóverseny

Május 20- án, szombaton a városi szavalóversenyről továbbjutott három alsós és egy felsős tanulónk: Ruskovics Patrik (2.o), Bardócz Csenge Dóra (4.o), Beleki Boldizsár (4.o), Páni Márk (8.o) részt vettek a szavalóverseny megyei fordulóján, Vecsésen. Minden versenyzőnk nagyon ügyesen, szépen szerepelt, gratulálunk nekik!

sárkányhajóVII. Kalászi Sárkányhajó Fesztivál

Iskolánk idén először nevezett a versenyre. Nagy örömmel tudatjuk, hogy csapatunk a versengésen korosztályában 15 csapatból 5. helyezést ért el! Jövőre újra indulunk a kupáért!

sárkány

Szurkoljunk együtt!

Iskolánk csapata részt vesz a VII. Kalászi Sárkányhajó Viadalon, ahova minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk szurkolni 2017. május 20-án reggel, 9 órára!
További információk ITT>>

Járda-madár

Szépül a Kastélykert

Nagy örömünkre elkészült iskolánk főbejáratánál az új járda, így már kényelmesen sétálhatunk el tavaszi hírnökeink mellett. Köszönjük szépen Gyula bácsinak, hogy az előkert hangulatát tovább emelte egy gyönyörű, hatalmas madáretető- és megfigyelő állomással!

Ökoiskolák kézenfogva
 
Példás együttműködésnek lehettünk tanúi a hetekben Pomázon. A település iskolái összefogtak a környezetvédelem és egymás segítése érdekében. A Pomázi Mátyás Király Általános Iskola elektronikai hulladékgyűjtést szervezett. Az iskolák közös rendszergazdája, Mező Róbert  észrevette, hogy az összehordott hulladékok között még értékes kincsek vannak. Többek között egy szervergép, ami nagyon hiányzik a   mi iskolánknak. Molnár -Bruder Géza igazgató úr gondolkodás nélkül támogatta az ötletet, hogy a kisebb felújításra szoruló gép ne terhelje fölöslegesen környezetünket hulladékként, hanem kerüljön inkább a szerverhiánnyal kűzdő iskolához, ahol felújítás után még tovább használható.
Köszönjük, reméljük még sokáig segíteni fogja a gép munkánkat!

Ebédbefizetés  2017. június hónapra a Polgármesteri Hivatalban:

ebéd


május 24. szerda             09:00-12:00 és 13:00– 15:00.

május 29. hétfő                09:00-12:00 és 13:00– 16:00.

Kérjük olvassák el a Polgármesteri Hivatal tájékoztatóját!

elsős szülői

Szülői értekezlet leendő elsősöknek

Időpontja: 2017. 05. 09. (kedd) 17:30
Helye:      az iskola ebédlője


népdalverseny2017Népdaléneklési verseny

Iskolánk részt vett a 3. városi népdaléneklési versenyen, amit a Teleki- Wattay Művészeti Iskola koncerttermében rendeztek. Diákjainkra nagyon büszkék lehetünk, hiszen lánykáink bronz fokozatot, Beleki Bordizsár ezüst fokozatot, Bardócz Csenge pedig arany fokozatot kapott. Szívből gratulálunk nektek, büszkék vagyunk rátok! Köszönet felkészítőjüknek, Kata néninek!

petanque2Diákolimpia

Diákjaink április 27-én petanque területi döntőre utaztak Székesfehérvárra.
Nagy örömünkre iskolánk mindkét csapata bejutott a 2017. évi petanque országos bajnokságra!
GRATULÁLUNK!!!!

Parlament

Iskolánk 3-4. osztályosai április 25-én az Országházba látogattak.
Élményeiket így foglalták össze: „Érkezéskor biztonsági ellenőrzés után juthattunk csak az épületbe. Modern fülhallgatókat kaptunk, így minden érdekességet hallottunk, amit a kísérőnk mesélt. A gyönyörű épületen, az aranyozott folyosókon, az üléstermen kívül a Kupolacsarnokban megtekinthettük a Szent Koronát, a királyi jogart, az országalmát és a koronázási kardot. Szerencsénkre láthattuk az őrségváltást is! Egyetértettünk abban, hogy jövőre újra szívesen elmennénk!”

Tarkabarka

“Tarka-Barka Daloskönyv”
A kistérségi rajzpályázatra 10 iskolából 496 pályamű érkezett. Iskolánk tanulóiból AKG különdíjban részesült Tary Béni (3.o), Almási Dorina (6.o) és Lévai Anna (6.o).
Felkészítő tanáruk : SZABÓ ÉVA néni, akit Pedagógiai díjban részesítettek.
A gyerekeknek és Éva néninek is szívből gratulálunk!

Városi versmondó verseny

Április 11-én, a Magyar Költészet Napján került megrendezésre a városi versmondó verseny, melyen ebben az évben a 200 éve született Arany Jánosra is emlékeztünk. A Mátyás Király Általános Iskola által szervezett, több mint 70 tanuló  részvételével lezajlott versenyen iskolánk tanulói az alábbi eredményeket érték el:

DSC08322Alsó tagozat:
A 2. osztályosok korcsoportjában:
2. helyezés: Ruskovics Patrik
A 4. osztályosok korcsoportjában:
1. helyezés: Bardócz Csenge Dóra
2. helyezés: Beleki Boldizsár

Felső tagozat:
A 6. osztályosok korcsoportjában:
2. helyezés: Buczkó Eszter
A 7.  osztályosok korcsoportjában:
3. helyezés: Dienes Donát
A 8. osztályosok korcsoportjában:
2. helyezés: Páni Márk

Minden résztvevőnek gratulálunk és sok sikert kívánunk Bardócz Csenge Dórának, aki a megyei versmondó versenyen képviseli iskolánkat.

Területi német

Nemzetiségi Vers- és Prózamondó verseny

Tanulóink jól szerepeltek a megyei fordulón, gratulálunk a szép eredményekhez!!
Nemcsak szépek, ügyesek is!

Képek>>>

Nyuszi kupák

Hagyományinkhoz híven sportvetélkedőkkel vártuk a nyuszit! Bővebben>>>

Nyuszi alsóNyuszi felső

ovis04Nyuszisimogató ovis foglalkozás

Tavaszváró ovis előkészítő foglalkozásunkat a tavaszi szünethez közeledve, a húsvéti ünnephez kapcsolódóan tartottuk az elmúlt hétvégén- volt nyuszisimogatás, tojásvadászat, kreatív tevékenység és sok finomság is. Fényképek >>>

petanqueSport, sport, sport

Diákjaink nagy örömére szórakoztató újdonsággal ismerkedhettünk meg iskolánkban. Indulhat a petanque!!! Fényképek >>>

nyíltnap04

Nyílt nap

Április 4-én nyílt napon számos szülő látogatta tanóráinkat. Fényképek >>>

menhely

Pomázi Állatmenhely

Diákjaink idén is meglátogatták a pomázi kutyamenhelyet, vittek egy kis finomságot is a kutyusoknak, játszottak, futkároztak a szabadban velük. Fényképek >>>

kert

Magaságyás és kiskert

Ökoiskolánk hatodik osztályosainknak nagy örömet okoz, ha saját maguk nevelgethetnek növényeket, ráadásul sok érdekes dolgot megfigyelhetnek együtt. Ültetési naplót készítenek megfigyeléseik írásbeli rögzítésére.


vízA víz világnapja

A Víz világnapja alkalmából Gyula bácsi előadásai színesítették az osztályok szüneteit, amikor is arról beszélgettek, hogy miként óvjuk, védjük környezetünket, ezen belül a Föld vízkészletét.

További képek   ITT>>

CserepesItt a tavasz!

Két vidám hírnöke beköltözött iskolánk kastélykertjébe. Adjunk nekik nevet! A javaslatokat várjuk Facebook oldakunkon!   ITT>>

Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról

Az idei évben több helyszínen:
Iskolánk közösségének harmadikosaink, a városi megemlékezésen ötödikeseink tartottak előadást, nyolcadikosaink pedig budapesti körtúra keretében emlékeztek.

m15_hl

Képek az iskolai műsorról     ITT>>,

A városi megemlékezés képei   ITT>>,   részlet a műsorból    ITT>>

A körséta képei    ITT>>        tekinthetők meg.

Kitelepítés kiállítás

kitelepítésA Pomázi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Pomázi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület és a Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola megemlékezését a pomázi németek kitelepítésének 71. évfordulója alkalmából  az iskolánk közössége által gyűjtött, iskolánkban összeállított kiállításon tartotta. Köszönjük mindenkinek, aki a kiállításra korabeli tárgyait felajánlotta, kölcsönözte!

Tanuljunk tanulni!

TanmódszKerékgyártó Éva tanulásmódszertani tréner lenyűgözte  5. osztályos tanulóinkat. A szülők után a gyerekeknek is  segítséget nyújtott  hatékony tanulási módszerek elsajátításában. A gyerekek játékos formában számos gyakorlatokat végeztek, melyek elősegítik a hatékonyabb, sikeresebb, élvezhetőbb tanulást.   KÉPEK

DunabogdányTerületi német vers- és prózamondó verseny Dunabogdányban

2017. március 2-án iskolánkból összesen 10 tanuló vett részt a fordulón. A verseny 4 helyszínen zajlott, kategóriánként 11-13 fővel, helyi zsűritagok előtt.

A versenyzők korcsoportonként szerepeltek. Szépen felkészültek: bátran, határozottan, folyamatosan beszéltek németül. Jó volt hallani! Mindenki nagyon szépen helytállt! Gratulálunk!

További KÉPEK ITT>>

Ovi- suli buli             KÉPEK ITT>>

suliA nagy érdeklődésre való tekintettel március 11-én tavaszköszöntő ovi- suli bulit tartunk, amin bemutatkozik iskolánk német munkaközössége. A programban szerepel kézműveskedés, német versek, táncok, dalok tanulása, egészséges tavaszi ételek kóstolása. Minden kedves látogatót, ovist, leendő elsőst, szülőt, nagyszülőt szeretettel várunk!
Időpont: 2017. március 11. szombat, 9- 11 óra,
Helye: Az iskola “D” épülete (a tornateremmel szemben).

Szülők Akadémiája

HOGYAN SEGÍTSEK SZÜLŐKÉNT GYERMEKEMNEK A TANULÁSBAN?– címmel Kerékgyártó Éva tanulásmódszertani tréner szeretettel várja elsősorban az 5.és 6. osztályos tanulók szüleit egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött tanácsadásra.

együtt tanul

IDŐPONT : 2017. február 27.  17 óra
“D” épület (tornateremmel szemben),  6. osztály terme.

Cím : Pomázi Német Nemzetiségi Általános Iskola
2013, Pomáz, Beniczky u. 53.

ovisulibuliOVI-SULI BULI
Szeretettel várunk minden leendő elsőst és kedves szüleiket
FEBRUÁR 11-ÉN 9-11 óráig FARSANGI MULATSÁGUNKRA! 
Finom fánkkal várunk titeket, lesz jelmezbál és táncház.

Köszönjük minden szervezőnek és résztvevőnek a nagyon jó hangulatú, sikeres délelőttöt!

NÉVet

Nemzeti Értéktár vetélkedő

Iskolánk 7. osztályos csapata a levelező fordulón sikeresen továbbjutott, így február 11-én részt vett a vetélkedő középdöntőjén, Dunakeszin.

Farsangi bál

farsangFebruár 10-én délután iskolánkban farsangi bált tartottunk. Jelmezes felvonulás,  játékos feladatok, zsákbamacska, tombola és tortatombola színesítették a délutánt. A farsangon zenés, táncos műsorral fellépett az ötödik és a hetedik osztály. Köszönjük a szervezők, a lebonyolítást segítő szülők és kollégák munkáját!

Német vers és prózamondó versenyünk iskolai forduló

Január 26- án délután, a Pomázi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával megrendeztük a német vers és prózamondó versenyünk iskolai fordulóját. A zsűriben helyet foglalt Szlávikné Katona Mária elnökasszony és nyugdíjas anyanyelvi kolléganőnk, Becze Ákosné is.

Német szavaló
Következő állomás a dunabogdányi területi forduló, ahova a következő tanulóink jutottak tovább:Simon Szonja, Cekic Roland, Bokodi Bendegúz 2. osztályos, Lévai Emma, Horváth Ilona Alexandra, Beleki Boldizsár 4. osztályos, Lugosi Tímea 5. osztályos, Lévai Anna és Buczkó Eszter 6. osztályos, Farcas Andrea 7. osztályos tanulók. Sok sikert kívánunk nekik!

Szorgalmukért különdíjat kaptak:
Török Hanna (1.o.), Kurucz Sándor (2.o.) Chorendzsák Benkő (4.o.), Gönczöl Artin (5.o.) tanulók.
Minden résztvevőnek gratulálunk!

Korcsolyázás

Februárban folytatódik a korcsolyázás Andi nénivel! A pályán készült képeket megtekinthetik a Pomázi Német Suli Facebook-os oldalán!

Gyermekvasutas toborzóVasút

Január 26-án reggel ellátogattak iskolánkba a budapesti gyermekvasút fiatal küldöttei, hogy népszerűsítsék a tanulók körében a vasutat. Érdekes bemutatót hallottak a gyerekek, feltehették kérdéseiket, válaszokat kaptak rájuk.

Jutalom- bográcsozás a Vargában

A 8. osztály Polyák Mária osztályfőnök, az iskolavezetés és a tantestület képviselőinek kíséretében ellátogatott a Varga István Kereskedelmi Szakközépiskolába, ahol egy jó hangulatú beszélgetés keretében elfogyasztottak egy finom bográcsgulyás ebédet a mézeskalácssütő verseny jutalmaként.

Magyar Kultúra Napja

Január 20-án reggel megemlékeztünk a Magyar Kultúra Napjáról. Reggeli sorokozónál az iskola közösen szavalta el Himnuszunkat.

Színház pedagógiai foglalkozás

Színház

Január 18-án színház pedagógiai foglalkozáson vett részt a 6. osztály a Káva Kulturális Műhely szervezésében. A színházi nevelés a tanulási formák komplex alkalmazására irányul, önismeret-, jellem- és közösségfejlesztő hatása van.

A kamasz gyerekeknek nagyon tetszett a délelőttöt magába foglaló érdekes program, utána napokig a hatása alatt voltak, dolgozták fel az átélteket, beszélgettek róla.

Szülőktől szülőknek

Szülői Munkaközösségünk szeretettel meghívja a leendő elsős szülőket egy kötetlen beszélgetésre, tabuk nélkül a német iskola mindennapjairól. Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk mi, szülők, tanárok nélkül. Várjuk Önöket szeretettel, egy forró tea mellett beszélgessünk egy jót!

traccs

Időpont: 2017. január 16. 17.30

Helye: D épület 5. osztály terme

Korcsolyázás

koriTrakperger Andi nénivel idén is!
IDŐPONTOK : 01.10, 01.17, 01.24, 02.07, 02. 14, 02.21
INDULÁS: a suli udvara : 14.30, ÉRKEZÉS: 16 óra. Utazás : sulibusszal.
Árak : 750 ft ( utazás és belépő) 1000 ft ( utazás, belépő és kori bérlés)
Jelentkezni Andi néninél kell személyesen vagy telefonon (20/ 428-1058).

OVI- SULI BULI 2.

sulibuli2Nagy örömünkre nagyon sokan látogattak el iskolánkba, az OVI- SULI Buli második foglalkozására. Az ellátogató ovisok mézeskalácsot sütöttek, karácsonyi énekeket tanultak, kézműveskedtek.

Ökoiskola

okois

Örömmel tudatjuk, hogy rengeteg munkánk meghozta gyümölcsét, iskolánk az idei évben elnyerte az ÖKOISKOLA címet!

Építsük fel városunkat mézeskalácsból!

mezeskalacsA Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Varga István Kereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskolája és Szakiskolája pályázatán iskolánk 8. osztálya Polyák Mária osztályfőnök támogatásával ELSŐ helyezést ért el. Gratulálunk!

Képek a munkáról >> ITT
Az elkészült mű képei >>ITT és a viszki.hu-n

Mikulás programok

mikiakapubanDecember 6 -án reggel a Mikulás várta a kapuban tanulóinkat.
Képek >>Itt

Testvérosztályaink kis műsorral, apró ajándékokkal ajándékozták meg egymást .
Képek >> Itt
Negyedikeseink az ovisokat is meglepték! Képek >>Itt

mikulaskupaAlsó és felső tagozaton egyaránt lezajlottak a Mikulás- kupák.
Képek >>Itt

Ötödik osztályunk látogatást tett a szentendrei Marcipán Múzeumba.
Képek >>Itt

advent2Adventi éneklés

Az ünnepi várakozás idején  hagyományainkhoz híven a hétfői sorakozóknál közös éneklés kíséretében gyújtjuk meg a gyertyákat az iskolai adventi koszorún.

Nyílt nap

November 24- én nyílt napon tekinthettek be az iskolánkban folyó munkába tanulóink szülei és leendő kis diákjaink, családtagjaik kíséretében. Örömmel fogadtuk a nagy számú érdeklődőt, leendő kis diákjainkat szeretettel várjuk december 17- én a következő ovi-suli buli programunkra! Iskolánk következő nyílt napja 2017. április 4- én lesz, amire minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Színházlátogatás

szinhaz-novA József Attila Színház évek óta támogatja az iskolák színházlátogatását, a színházba utazás költségeit átvállalja és a jegyek árából 20% kedvezményt nyújt. Támogatásuknak köszönhetően iskolánk felső tagozatosai november 17- én Hunyady Sándor Három sárkány című vígjátékát tekinthették meg, alsó tagozatosaink pedig november 30- án nézhették meg  a Budapest Bábszínházban a Diótörőt. Támogatásukat ezúton is köszönjük.

Múzeumpedagógia és csapatépítés

var-novNovember 17-én 6. osztályosaink osztályfőnökük, Minárik Lívia szervezésében, Litva Kinga tanárnő kíséretével fél napos rendhagyó történelemórán vettek részt  Budapesten. A gyerekek felkészültek egy-egy épület középkori történetéből (pl. Bécsi Kapu, Mária Magdolna Templom, Kapisztrán szobor, Halászbástya, Nagyboldogasszony Templom, egy középkori lakóház), majd a városban sétálva, az épület előtt megállva, rácsodálkozva meghallgatták a gyerekek beszámolóját. Az utolsó állomás a Budavári Labirintus volt, ahol a tanulók csapatokban bejárhatták a zeg -zugos folyosókat, segítették egymás tájékozódását a sötétben, aki esetleg félt Drakula gróf kísérteties sírjánál, azt bátorították. A program nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Márton- nap

Az idei évben Márton- napi ünnepségünket november 11- én, pénteken, 17:00- tól tartottuk. A rendezvény a katolikus templomban kezdődött: a 6. osztályok felelevenítették Márton életét és találkozását a didergő koldussal, akit megmentett a fagyhaláltól. Majd Erdődi Ferenc katolikus plébános osztotta meg Szent Mártonnal kapcsolatos gondolatait a hallgatósággal. Végül Huzella Péter Kossuth díjas énekes és zeneszerző lépett a mikrofonhoz. Ezután lovas kísérettel elindult a menet a Pomázi Német Nemzetiségi Iskola felé, a lampionok világítottak a sötétben, lampiondaloktól volt hangos az utca (az új mikrofon jól működött). Az iskola udvarán tábortűz, finom sütemények valamint forró tea várta a felvonulókat. A művész úr énekét és gitárzenéjét itt hallgathatták a résztvevők.

123

Takarékossági Világnap

hlraOktóber 27-én iskolánkba látogatott Erdélyi Magdolna, aki érdekes és tanulságos interaktív előadást tartott felső tagozatosainknak a családokat érintő, mindennapi pénzügyekről, a felelős, takarékos életmódról.

Természetismeret másképp

hl-zoldjaratOktóber 26-án nagy örömünkre iskolánkba látogatott a FIZIBUSZ. Az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport működteti az Energiasuli programot. E program keretében Tóth Pál tanár úr szakszerűen, érdekfeszítően, jó humorral adott elő kísérleteket, és a kísérletekhez tartozó fizikát.

Családi- és egészségnap

Október 22-én lelkes szülők és diákok szorgalmasan szépítgették iskolánkat. Az őszi növényültetés, új ágyások kialakítása, kerítésfestés mellett sor került iskolánk új névtáblájának elhelyezésére is. A családi napon nagy hangsúlyt kapott az egészséges életmódra szoktatás is, a résztvevők egészséges ételeket kóstolhattak, ebédre pedig Becze Éva tanárnő helyben főzött sütőtökkrémleveséből falatozhattak.  A nap folyamán az iskolában bemutatót tartottak az OMSZ munkatársai, a gyerekek alaposan megismerhettek egy mentőautót, aminek személyzete minden kérdésükre szívesen választ adott. A délelőtt folyamán vendégünk volt Takács-Pap Nóra védőnő, aki elsősegélynyújtás terén gazdagította ismereteinket. Minden résztvevőnek köszönjük a munkáját!

sn2csn3csn1

Megemlékezés

Október 23-i ünnepi műsorunkat idén a hetedik osztályosok adták. Felkészítőjük  Mesics Zsuzsa tanárnő volt.

Deutsche Bühne Ungarn

dbu

Iskolánk felső tagozatos tanulói megtekintették a Magyarországi Német Színház  50. jubileumi Beatles a fedélzeten című előadását Szentendrén.

Október 6.

honlapraAz idei tanévben iskolánk 6. osztályosai tartottak megemlékezést az 1848 -49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletételről, az 1849.  október 6-án  Aradon kivégzett 13 honvéd főtisztről és Magyarország első miniszterelnökéről,  Batthyány Lajosról, akit ugyanezen a napon végeztek ki Budapesten. A gyerekeket Minárik Lívia készítette fel.

Alkalmazkodó gyümölcsészet kiállításalktermkiall
helyszíne lesz iskolánk október 7- én.

Városi mesemondó verseny

mesemondoSzeptember 30. péntek délután a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében 9 alsós és 5 felsős tanulónk vett részt a Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezett városi mesemondó versenyen. A zsűri tagjai Ternovszky Béla, Kósa Anikó, Gáspár Sándor voltak. A versenyen fellépett Olasz Etelka mesemondó, – nagyon jól szórakoztunk, – volt tea, süti, torta a gyerekeknek, és minden versenyző kapott ajándékkönyvet. Köszönjük a színvonalas szervezést és a lehetőséget!
Eredmények:
1-2. osztályos korcsoport:

 1. Ruskovics Patrik 2.o.

2. Tar Bulcsú 1.o.

 3. Török Hanna 1.o.

 

3-4. osztályos korcsoport:

1. Lévai Emma 4.o.

2. Lovászik Adorján 4.o.

3. Bardócz Csenge Dóra     4.o.

Felsős korcsoport:

1. Dienes Donát 7.o.

2. Lugosi Tímea 5.o.

3. Neumark Dóra 5.o.

 

 Rendhagyó természetismeret

labor2Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói az idei tanévben is nagy örömmel töltenek néhány fizika és kémia órát a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium Komplex Laboratóriumában!

„Legyen EZ a szenvedélyed!”

fagyiA Pomázi KEF által meghirdetett „Legyen EZ a szenvedélyed!”- pályázatán iskolánk 8.a osztálya kisfilmjéért közönségdíjat kapott! Köszönjük szépen a díjat és az azzal járó 100 gombóc fagyit a Bandolinoban!!!

Diákolimpia

Örömmel adjuk hírül, hogy három tanítványunk: Lévai Anna (6.o.), Lévai Emma (4.o.) és Török Hanna (1.o.) bekerült a diákolimpia országos döntőjébe ritmikus sportgimnasztika sportágban. Gratulálunk az eredményhez, jó felkészülést kívánunk az országos döntőhöz!

Pomáz napja

pnSzeptember 24-én megrendezésre került a hagyományos városi ünnepség, a Pomáz napja. Iskolánk finom babgulyást főzött. A főszakács Vera néni volt, de a többi tanár néni is szorgosan segédkezett. Volt arcfestés, csillámtetoválás és sok más érdekesség. Mindenki nagyon jól érezte magát.

hl2

Erntedankfest

Iskolánkban hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk az őszi betakarítási hálaadási ünnepet, amin az osztályok vidám énekszó mellett feltöltötték az ősz terméseiből  az Erntedankfest alkalmára állított emlékművünket.

hlÁsványkiállítás 09. 19-20.

Az elmúlt évekhez hasonlóan látványos ásványkiállításon és ezzel egybekötött német nyelvű érdekes és szórakoztató előadáson vett részt iskolánk minden tanulója.

letöltés

Űnnepélyes tanévnyitó
és első tanítási nap

2016. szeptember 1.
8:00

_________________________________________________________________________

Tanszerlista a 2016/2017.        1.évf.        2.évf.        3.évf.        4.évf.
                                                    5.évf.        6.évf.        7.évf.        8.évf.

_________________________________________________________________________

Ebédbefizetés  2016. szeptember hónapra a Polgármesteri Hivatalban:

ebéd


augusztus 29. hétfő          09:00-12:00 és 14:00– 16:00.
augusztus 31. szerda       09:00-12:00 és 14:00– 15:00.

Kérjük olvassák el a Polgármesteri Hivatal tájékoztatóját!

_________________________________________________________________________

Információk a nyári szünetre:

Ügyeleti időpontok:    minden szerdán 8:00- 12:00.

Javítóvizsga konzultációk időpontjai:

2016. JÚNIUS 29.                 8:00
2016. AUGUSZTUS 3.         8:00
2016. AUGUSZTUS 23.       8:00

Javítóvizsgák időpontja:

2016. AUGUSZTUS 29.       8:00

A VIZSGÁRA VALÓ SIKERES FELKÉSZÜLÉS ÉRDEKÉBEN KÉRJÜK, HOGY AZ ÉRINTETT TANULÓK MINDEN ALKALOMMAL JELENJENEK MEG A KONZULTÁCIÓN!

_________________________________________________________________________

Nyári hírek

Oberhausen

Német sulisok
a németországi
Oberhausen- Rheinhausenben
2016. 06. 19- 26.

Vakáció2

Vakáció napközis tábor 
2016. 06. 27- 07. 01.

Vakáció1Iskolánkban 26 gyermeket  foglalkoztattunk napközis táborban.  A reggeli gyülekező után ,  minden nap  külön busszal  mentünk  a kijelölt úti célra.  A hét elején ellátogattunk Piliscsévre, ahol kisvonatoztunk, megismertük a kürtős kalács sütés rejtelmeit, majd mindenki sütött magának egyet, amit jóízűen elfogyasztottunk.  A Csodák Palotájában kipróbáltuk az összes  játékot és az Öveges teremben betekintést nyertünk a fizika rejtelmeibe. Jót bringóztunk a Margitszigeten és csúszdáztunk a Hajógyári-szigeten. Csütörtökön Visegrádon voltunk a Királyi Palotában, majd agyagból  kályhacsempét készítettünk, amit haza is vihettek a gyerekek. Jót játszottunk a Történelmi Játszóparkban. Utolsó nap a Római Kalandpart hatalmas platánfái között csúsztunk, másztunk. Teli élményekkel és jól elfáradva fejeztük be a hetet. Jövőre ismét várjuk szeretettel azokat, akiknek tetszett és akik kedvet kaptak hozzá! Éva néni, Ági néni és Ibolya néni

Honismereti tábor

_________________________________________________________________________